donderdag 22 november 2007

Fraser Island


Fraser Island was AWESOME!!!! Echt superleuke mensen in de groep, grappige gids en prachtige natuur. Zelfs een paar dingo's gezien.. best wel angstaanjagende beesten als get mij vraagd. Ziet eruit als een hond, is eigenlijk familie van de wolf en gedraagd er zich ook naar :)


Tot zover mijn kort verslag :) Nu op weg naar Airlie beach en dan drie dagen varen op de Witsundays en snorkelen in Great Barrier Reef! Hoewel ik daar ni al te scheutig op ben.. Heb vernomen van locals dat er nogal veel haaien zitten deze tijd van het jaar. Dus da valt nog te bezien of ik in da water spring of niet :)



Toch al wat fotokes nu... te beginnen metde prachtige sunrise (ben er voor opgestaan om 4 uur snachts en het was de moeite!)

x

zaterdag 17 november 2007

Eindelijk een echt plan!

Jep jep, we hebben eindelijk een echte planning gemaakt. Na veel rekenwerk, opzoekwerk en prijsvergelijkingen hebben we besloten eerst the east coast verder af te werken en dan naar sydney te gaan om SUPERHARD te werken :) Wat wel nodig gaat zijn als ik nog langer in Austalie wil blijven! Maar dat komt allemaal goed! Alles is geboekt en betaald tot midden december! jeeeeuj! Dus we kunnen er niet meer onder uit :)

Het plan:

Maandagochtend vertrekken we richting Hervey Bay om de dag nadien onmiddelijk naar Fraser island te gaan voor 2 dagen. Een begeleide tour die ons de mooiste plekjes van het eiland gaat laten zien! Nadien terug een nacht in Hervey Bay om nadien de nachtbus te nemen richting airlie beach, waar we 1 nacht blijven. de volgende dag direct op de boot te springen om the Witsundays te verkennen en the great barrier rief. 1 van de prachtigste plaatsen op aarde naar 'tschijnt en als ik naar de foto's kijk: niet gelogen! 3 dagen en 2 nachten het bootleven verkennen en nadien richting Cairns met de bus. Dan 1 nacht in cairns om de volgende dag naar de jungle te trekken waar we drie dagen zullen blijven EN een junglewandeling zullen doen!!! Gaat super worden. Dan nog een paar dagen in Cairns rondhangen, het vliegtuig (4 decenber) nemen richtin syndey en beginnen werken voor de rest van de zomer hier. Met andere woorden: Syndey niet verlaten tot Februari, want dan moet ik papa gaan zoeken in de woestijn :)

Voila dat is het plan! Voor de rest is het hier in Brisbane niet zo interessant. De stas is nog steeds in volle opbouw, dus ja het is hier 1 groot werf. De hostel stelt ook niet veel voor.. Ik zal blij zijn als ik hier weg ben, maar we kennen hier wel een paar mensen die hier studeren. Dat maakt het wel leuk! Voor de rest geen trillerverhalen of situatie meer gehad, ik zeg het het is hier nogal een saaie stad ;)

Anywayzzz binnekort prachtige foto's om jullie jaloeziemeters de lucht te doen inschieten!

X

woensdag 14 november 2007

Job job job

Jep veelbelovende titel... Niet dus!!! Alleen nog maar problemen gehad met werk hier. In mijn vorige post had ik het over fruitpakken... Ga ik dus nooit in mijn hele leven meer doen. Versta me niet verkeerd, heb het zelfs niet over de job zelf... We zijn zelfs niet op de werkplaats geraakt, dus weet ik niet of de job meeviel of niet.
Dus na een emotioneel afscheid van ons groepje in Byron Bay en 11 uur reizen in een bus, kwamen we 's avonds eindelijk aan in Bundaberg. Daar werden we opgepikt door een nogal grappig uitziende kerel. Helemaal in kostuum, maar piercings overal waar ge maar kon zien (al goed dat hij dus kleren aan had ;) ) Anywayzzzzz... Wij stapten dus in zijn busje, enthousiast omdat we veel relatief veel geld zouden verdienen aan dit werk. Mja, ons enthousiasme verdween al vrij snel toen we maar bleven rijden en rijden, steeds verderweg van de stad. Uiteindelijk kwamen we aan ergens in the middle of nowhere, maar wel vlak naast het strand. Ik was dus nog niet helemaal in paniek, tot dat we onze kamer gepresenteerd kregen... Ja, daar was de PANIEK. Ik heb nog nooit in heel mijn levem zo'n walgelijk kot gezien (en jawel kot of beter krot is de juiste benaming!). Echt walgelijk. Spinnen overal, bloed (!!!!!!) op de grond en de matrassen alsof er ooit een gruwelijke slachtpartij heeft afgespeeld in die kamer EN het wordt erger. We deelde een kamer met nogal een vreemde man die met een gigantisch mes naast zijn oren sliep. In mijn paniek zag ik al mijn bloed al verspreid over de kamer vliegen... Hoewel hij er niet echt gevaarlijk uitzag, maja kon evengoed een psychopaat zijn e. Dan de badkamer was bruin en geloof mij dat was NIET de oorspronkelijke kleur :). De keuken van 'tzelfde, maar die zag eerder zwart.. erger dus en niet bepaald gezond! Jha, ik was best wel in totale choque. Gelukkig moest de man die ons had afgezet nog andere mensen gaan oppikken (minder geluk voor de mensen die hij zou oppikken). Twee minuten nadien hebben we onze rugzak gepakt en zijn we letterlijk gaan lopen! Haha achteraf bekeken is het allemaal nogal komisch, maar ik 'kakte wel in mijn broek efkes' om het op z'n Antwerps te weggen :) Jep echt wel een zotte ervaring, maar leerrijk... Niet gaan fruitplukken hier! Het ergste is dat we die job gevonden hadden via een heel gerespecteerde website voor backpackers die werk zoeken. Maja eind goed al goed want ik had in het heen rijden al een Motel gezien dat vlakbij was, dus hebben we daar maar een kamer geboekt en de volgende dag de eerste bus terug naar Brisbane genomen.
Dat ik waat ik nu ben. Het plan was om hier werk te zoeken en een paar weken te blijven. En weer jawel, WAS is de juiste tijdformulatie. Nog voor we ons kamer geboekt hadden, hadden we al werk. Het klonk allemaal heel goed: goed betaald, 6uur per dag en je zou voor een goed doel werken door members aan te werven (zoals alle irritante mensen die u op straat tegenhouden)... ja dat zou het worden. Het interview verliep supervlot en alles was super! Ik was eindelijk een beetje opgelucht. Te vroeg gejuigd :) Vanmorgend moesten we beginnen. Eerst een introductie en alle uitleg over vanalles en nog wat.. Nog steeds geen vuiltje aan de lucht, maar dan moesten we de straat op. Het viel mij al op dat ze nogal weinig kwijt wouden over hoeveel we zouden verdienen. En dan kwam het er uiteindelijk uit in de zin van "oh yeah by the way...". Het kwam er op neer dat we zwaar onderbetaald zouden worden, lang zouden moeten wachten op ons geld EN zelf voor de meeste kosten van uniform (alles is hier in uniform in dit land) en vervoer zouden opdraaien. Dus ik zou er ni bepaald veel geld aan verdienen...
Maar als er iets is dat ik hier al geleerd heb, dan is dat snel beslissingen nemen. Het nieuw plan is dus gewoon de east coast afgaan en zo snel mogelijk terug naar sydney gaan om heel de zomer te werken. Daar is het in ieder geval niet al te moeilijk om werk te vinden dat zeker betaald, ik ken er al best wel wat mensen, het is een grave stad EN ik kan niet wachten om er terug naar toe te gaan :) De bedoeling is dat we (Marie en ik) een appartement gaan zoeken, waar we een kamer kunnen huren en daar kunnen blijven tot februari.
Dus dat is het nieuw plan... Ik hoop dat het niet nog eens gaat veranderen. Waarschijnlijk wel, maar zo blijft het wel boeiend :D
Tot zover mijn verslag. Ik dank u voor u aandacht :D
X

zaterdag 10 november 2007

Werk en regen regen regen...


Allooo

Goed nieuws, heb werk! Niet in Byron bay, wat het plan was, maar in Bundaberg... 8uur boven brisbane, 11uur hier vandaan. Dus morgenvroeg vetrekken we (nog steeds Marie en ik) met de bus, richting queensland ommmmm fruit in te pakken! Jeeeeuj, geloof mij het is een sarcastische jeeeuj... Het is saai en hard werk (12uur per dag, 5 van de 7), maar het gaat mijn reis betalen richting Cairns. Dus drie weken doorbijten en dan terug feest. Misschien maar goed dat het ook afgelegen ligt, dan kan ik al geen geld spenderen aan uitgaan.

Voor de rest heb ik hier niet veel meegemaakt. Nog een paar keer uit geweest, gaan surfen en schuilen voor de regen. Serieus, het is hier net zoals thuis alleen warmer. Toch iets positief... Het is echt wel een heel saai stadje hier als het regent, aangezien alles zich zowat buiten afspeelt. Maar we hebben ons niet bepaald verveeld. Mensen leren kennen, weggaan, praten, etc.

Hmmm dat is het zowat wat betreft mijn spannende verhalen nu.. Echt veel weet ik nog niet over hoe het werk zal zijn, dat zal iets voor later zijn... Ik denk wel dat ik daar op het internet kan, hopelijk.

Heb marie haar camera even geleend om wat onderwaterfoto's (zij heeft een onderwatercamera en we hebben ons wat geamuseerd op een saai moment) op men blog te zetten... heel grappig :)





maandag 5 november 2007

Foto's!

Om te beginnen maar een paar foto's met wat uitleg bij. Ik heb geprobeerd al mijn foto's op het internet te zetten (op photobucket) maar dat gaat mij een paar uur internettijd kosten... Misschien als ik hier op een dag plots heel rijk ben, kan ik dat doen :) maar het ziet er naar uit dat we een avondje fotokijken moeten inlassen als ik terug ben...


Ik met mijn surfbord op weg om wat 'moves' te placeren op het de 'waves'


Ik in actie :D ziet er klunzig uit e! Achja ik sta recht haha


Eerst het contrast tussem Chinese Garden en de stad (Sydney)

Ik in de Chinese Garden en nadien Marie en ik nog steeds in de Chinese Garden

De surfergirls van Mojo surfcamp bovenaan en onderaan ik en Cecilia (Zweden) volop aan het feesten!

Byron Bay waar ik nu verblijf!

Voila, nu ben ik het een beetje beu om achter de computer te zitten.. Op zoek naar werk nu!

Hopelijk zijn jullie nu een beetje tevreden om al wat foto's te zien :)


Verslag van de voorbije we(e)k(en)

Hmm heb percies nog veel te vertellen over de voorbije week en weken. Eerst wat meer over mijn tweede week in Sydney.. beginnen bij het begin e :)
Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik vooral gefeest heb die week haha. We hadden zo onze twee 'stamkroegen': Sidebar en vooral Scubar. Twee plaatsen waar vooral veel backpackers naartoe gaan omdat het centraal ligt tussen de hostels en niet al te duur is (4.5 au dollar voor een drankje, nog steeds duurder dan bij ons, maar in Sydney termen vrij goedkoop) Maarrr Marie en ik hadden het geluk de manager van de Scubar, Jeff, te kennen, dus gratis drank voor ons! jeeeeuj! We vinden altijd wel een manier ;) Jeff werkte af en toe mee in de hostel op de bbq-avonden en de pizza-avond, waar Marie en ik ook gretig aan meewerkte om gratis nachten te krijgen in de hostel. Dus mijn leven bestond uit liggen aan het zwembad, af en toe iets gaan bezien in Sydney, werken voor de hostel, praten met massaal veel praten met iedereen, plezier maken, uitgaan... Klinkt goed e voor de werkende mensen thuis ;)
Maar heb ook iets nuttigs gedaan ze! Heb een dagcursus gevolgd om mijn RSA te halen, een certificaat dat je in handen moet hebben als je in een bar wil werken waar ze alcohol serveren. Ik moet zeggen dat ik niet goed wist wat ik hoorde toen de mens aan zijn uitleg begon over de Australische wetgeving wat drank betreft! Bartenders kunnen voor alles verantwoordelijk worden gesteld hier... Als je drank serveert aan iemand die dronken is en die mens overkomt iets wanneer hij naar huis gaat, is dat uw verantwoordelijkheid en kan je een boete krijgen tot 5500 au dollar!!! Dus basisboodschap van de hele cursus GEEN alcohol serveren aan mensen die al genoeg op hebben en minderjarige (= -18 jaar). En dan ook nog een hele uitleg over hoeveel alcohol je mag inschenken per hoeveelheid alcohol in de fles ofzoiets... Ingewikkeld allemaal, maar ik ben grandioos gelsaagd voor het examen dus heb ik mijn eerste aussi-diploma op zak :) Uiteindelijk was het niet zo moeilijk ze, want het was open boek haha!
Dan in mijn laatste weekend in Sydney ben ik nog wat cultuur gaan opdoen in de chinese tuin. Echt heel prachtig en gek tegelijkertijd. Je stapt door een opening naar binnen en ineens zit je in een chinese oase van rust midden in de drukke stad! Nadien hebben we onszelf getrakteerd op een gigantisch ijsje uit Kopenhagen en een echte Belgische wafel gemixt met Belgische chocolade! Mjamie! En dan zijn we naat de pixar bioscoop geweest waar je films in 3D kan bekijken. Allemaal heel cool en wel, maar ben blij dat het maar een film was van 40min want ik werd er echt belachelijk misselijk van :) Een film over het leven onder water en al die vissen en haaien die op u afkomen... Vermoeiend om uw hersenen wijs te maken dat het niet echt is!
'S avonds naar goede gewoonte weer uit geweest met een hoop Belgen die ik heb leren kennen in de hostel. Wel grappig meeste van hen waren Walen, sommige nederlandstalig, maar toch sprak iedereen engels tegen elkaar :) Goed voor mij, minder voor mijn frans haha. Was in ieder geval een superleuke, maar late avond. ik lag rond half7 in mijn bed en om half 8 stond Marie in alle histerie naast mijn bed te gillen dat we onmiddelijk moesten opstaan en alles beginnen inpakken! Blijkbaar hadden we maar 20 minuten om aan de bus van Mojosurf te staan of ze zou vertrekken. Nu ik hoor jullie al denken "typisch Dana, weer te laat". Nee nee! Het was niet mijn fout! Het was, jawel, een administratiefout. Op in ticket stond dat we pas zouden vertrekken om 5.30pm en NIET 7.30am! Maar de bus was zo vriendelijk om op ons te wachten, nadat ik mijzelf, misschien niet al te vriendelijk aangezien ik maar 1 uur slaap had gehad :), duidelijk had gemaakt dat het niet ons fout was, maar degelijk hun fout. Haha echt wel grappig, iedereen moest wachten! Uiteindelijk hebben we het nog gehaald en zat de sfeer er goed in :) in de positieve zin wel te verstaan. Gelukkig kende we de mensen van de receptie al goed genoeg zoda we geen tijd moesten verliezen tijdens het uitchecken... We mochten gewoon histerisch verderlopen met al ons gerief half gepakt!
En dat is het begin van een chaotisch surfkamp. Chaotisch omdat niemand percies wist wat er wanneer zou gaan gebeuren. Zowel wij als ook de instructors blijkbaar soms niet. haha echt een soep soms ze, maar wel heel leuk. In ieder geval, we hadden 4 dagen om te leren surfen en daar zijn we denk ik allemaal wel zo goed al in geslaagd. Iedereen was wel ergens gehandicapt, maar we konden rechtstaan op een bord en met de golven meegaan. Mijn rechterhand had geen eerste huidlaag meer en mijn voeten waren open wonden haha. Gelukkig bestond er zoiets als tape, zout zeewater en wetsuites om niet nog meer geschaaft te geraken :)
De eerste twee dagen verbleven we ergens in de middle of nergens, met de meest prachtige sterrenhemel! Vlak aan het meest verlaten stand ooit. Serieus, als ik daar snachts moest doorwandelen van het kampvuur tot aan het kamp (ongeveer 30min stappe door donkeren wildernis) was het een goei plan om eerst naar het toilet te gaan. Anders zou het in de broek zijn van de schrik. En de instructors helpen er natuurlijk ni bij door te beginnen vertellen over alle slangen en dergelijke vettige beesten die er rondzwerven. Geen slang gezien in ieder geval, maar khad wel het gevoel dat ze mij aan het achtervolgen waren en een comlot aan he smeden waren om mij massaal aan te vallen en te wurgen haha. Nee nee, heb wel de eerste gigaspin gezien. Een woodsman ofzoiets. Echt vies en groot, harig en pikzwart! Wat het surfen betreft waren de golven nogal wild voor mij en blijkbaar zwom er een walvis 20 meter van ons af! Allemaal prachtige dieren enzo, maar heb ze liever niet in mijn buurt haha. Dus ikke vooral geconcentreerd op de kleine golfjes in het ONdiepe water :)
Nadien naar spot X gegaan voor 2 dagen, waar het surfen geweldig was! De eerste dag was er een stormonweer aan de gang. Maar we besloten om toch te gaan surfen, aangezien de golven perfect waren! En dat waren ze ook. Niet te groot en niet te klein om toch snel op uw 'bakkes' te gaan na een 20 seconden surfen haha. En dan die bliksem en donder en wind en regen. Was echt kei leuk! Tot ik een giga vis onder mijn bord zag zwemmen, dan ben ik maar naar het strand gevlucht en daar gebleven haha.
Dan naar Byron bay! We hadden geboekt in the Aquarius, een hostel vlakbij het centrum en het strand (eigenlijk is alles vlakbij het centrum en het strand, want het is hier niet bepaald echt groot). We kwamen eraan en ik wist meteen dat ik daar geen maand zou kunnen blijven in dat 'kot'. Mensen lopen er dag en nacht zat rond en ja kan zelfs je deur niet op slot doen! EN je leeft in een 6 bedroom dorm. nee nee. gelukkig zag Marie het daar ook niet direct zitten, dus zijn we ons geld gaan terugvragen en naar de YHA getrokken. VEEEEEEL beter! We krijgen er zelfs korting omdat de manager zag dat we het daar meteen naar ons zin hadden en omdat we er een maand zullen blijven ook natuurlijk. Dus eind goed al goed!
Het voorbije weekend, was vooral genieten van het zalig zonnetje hier op het zalige strand en 's avonds gaan feesten met de vriendjes en vriendinnetjes van surfkamp! Allemaal super, maar nu is het maandag en dat betekend JOB ZOEKEN. Dus vanaf het ogenblik dat die gepost is ga ik elke bar af op zoek naar geld :)
Het plan is om de tweede week van december verder de east coast af te gaan en terug te genieten van al het moois hier. Dan 28 dec hebben we onze vlucht terug naar syndey om daar nieuwjaar te vieren. We zullen daar blijven tot 14 januarie en dan gaan Marie naar huis. Wat ik dan ga doen is nog niet duidelijk,maar ik hoop op werk in Syndey of ergens in de buurt van Alice Springs, aangzien ik daar een Valentijnsdate heb met papa :)
Voila gigaverslag zou ik zo zeggen van de voorbije dagen. Foto's uploaden is nog steeds een probleem. Hopelijk binnenkort meer!
X

zaterdag 3 november 2007

nog steeds alive!


hey iedereen!


Even kort melden dat ik nog steeds NIET ben verpeuseld door een haai of een of ander dodelijk dier waarvan er hier zoveel zijn! Momenteel ben ik in Byron bay, surferstadje aan de east coast. ik blijf hier ongeveer voor een maand om te werken. Maandag ga op zoek naar job, maar da moet geen probleem zijn denk ik!


Ik heb hier wat problemen met het internet en mijn blog.. Ineens staat alles letterlijk in het chinees en aangezien ik chinees chinees voor mij is heb ik geen idee hoe ik dat spel hier moet veranderen. Dus voorlopig nog geen foto's en wilde verhalen van de voorbije dagen.


ik kan wel zeggen dat surfkamt de moeite was, maar chaotisch! EN ik kan mezelf al iets meer dan enkel een groentje noemen op men surfbord :) En jawel zelfs daar heb ik bewijs van!


Hopelijk kan ik morgen meer schrijven en alles regelen.


Nog steeds geweldig hier en bijna overweldigend!


hmmm, ok heb 1 foto erop kunnen zetten, puur op 'den tast' :) Zo hebben jullie een beetje een glimps van het australische nachtleven! Koddig e! mama en kindje buidelrat!

Dat was het voor nu! Het is trouwens echt superleuk om allemaal mailtjes van jullie te krijgen en dat jullie posten op mijn blog! Zo voel ik me toch nog een beetje bij jullie ;)

kissssss